[AIZVĒRT]
Virsraksts:
Teksts:
Jūsu e-pasts:
   
   
     
 


 

„Labo domu Ziemassvētki” ir muzikāla Ziemassvētku pasaka visai ģimenei ar Anitas Rezevskas mūziku un vārdiem.

Lomās: Rūķmamma - dziedātāja   Zane Gudrā
(dubliere Sanita Sējāne)

  Rūķis - aktieris Miķelis Žideļūns / Valdis Vanags
  Pelēns - dziedātājs Kaspars Markševics

 

Piedalās:

 
  VEF Kultūras pils bērnu popgrupa „Momo”
  TDA „Zelta sietiņš”

 Mīļie bērni un vecāki!

Ar īstām svētku izrādēm Rīgā, VEF Kultūras pils Kamerzālē 2009. gada 26. decembrī noslēgušās 2009. gada izrādes. Labo domu Ziemassvētku dziesmas 2009. gadā skanējušas ne vien Ainažos, Ogrē un Rīgā, bet arī Latvijas Valsts Prezidenta Kancelejas Ziemassvētku pasākumā.

Uzmanību! Izrāde vairs "dzīvajā izpildījumā" netiek rādīta. Taču izrādes draugiem izdevniecības "Mūzika Baltika" veikalā Rīgā, K. Baronā ielā 39, joprojām ir pieejams izrādes DVD (video) ieraksts, CD ar dziesmām un fonogrammām, kā arī nošu grāmata ar vienkāršiem klavieru pavadījumiem.

Īpašs prieks, ka 2009. gadā Labo domu Ziemassvētku dziesmas (gan izrādes, gan mūzikas CD, gan nošu grāmatas iedvesmotas) skanējušas ne tikai mūsu izpildījumā, bet dziedātas  visā Latvijā gan bērnu dārzos, gan skolās, gan mūzikas skolās un interešu pulciņos, gan darba kolektīvu un ģimeņu pasākumos! Paldies par sirsnīgajām atsauksmēm visiem mūzikas skolotājiem un vecākiem, kas ar mums sazinājās, lai pateiktos par šo izrādi! Tas ir lieliski, ka "labo domu un darbu vēsts" ieguvusi plašāku lidojumu... Esam priecīgi un gandarīti par lielo interesi un jaukajām atsauksmēm par izrādi!

2008. gada Ziemassvētku laikā Rīgā un citās Latvijas pilsētās izrāde  parādīta 14 reizes.

Šīs mājas lapas FOTO sadaļā skatiet labākās fotogrāfijas no visām 2009. gada izrādēm un 2008. gadā parādītajām 14 "Labo domu Ziemassvētki" izrādēm, izrādes aizkulisēm, CD ierakstīšanas un izrādes filmēšanas.

   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
     
         
   

Nebēdājiet, ja 2009. gadā neizdevās izrādi noskatīties, jo varat iegādāties:

  • izrādes dziesmu nošu grāmatu
  • izrādes dziesmu CD
  • un arī izrādes DVD (video ieraksts)

Rīgā, izdevniecības "Mūzika Baltika" veikaliņā - Kr. Barona ielā 39-1 (atrodas Kr. Barona un Ģertrūdes ielas stūrī) izdevniecības veikala tālrunis 67275575)! Kā arī  sekojošos veikalos Rīgā: "Jāņa Rozes grāmatnīca", "Zvaigzne ABC Grāmatnīca", "Upe" un "MicRec". Izrādes dziesmu CD tagad iespējams iegādāties arī elektroniskā formātā internetveikalā www.doremi.lv, meklējot pie Ziemassvētku (Christmas)  albumiem vai klikšķinot uz saites šeit

 

 

SAŅEMTĀS ATSAUKSMES PAR IZRĀDI

Solvita Freiberga:

"Izrāde bija vienkārši fantastiska!!! Tik pozitīva, tik pamācoša, tik aizraujoša!!! Ne par īsu, ne par garu! Un vēl - tā vieta, zāle bija piemērota, jo uz lielāku cilvēku skaitu zustu tā mājīguma sajūta. Mēs nopirkām arī CD - cena, ņemot vērā saturu - lasāmu pasaciņu, dziesmu tekstus, zīmējumus, apbrīnojami pieejama 5Ls Mana Melita pēc izrādes mājās 2x lika mums klausīties un tētim atrādīja un atstāstīja (un atdziedāja) izrādes 'saturu'. Un vismaz 1x 2-3 dienās mēs atkal un atkal klausamies CD. Un man ir lieliska iespēja atgādināt, kā gāja Pelēnam, kad viņš ar draugiem sastrīdējās ... Man ļoti patika arī visi dziedātāji un dejotāji un Cash atpazīstamība un brašā dziedāšana kā Pelēnam un Rūķim bija ļoti, ļoti jauka! Ja vēl var ko ieteikt, tad pie CD arī krāsojamo grāmatiņu ... lai gan Stārastes zīmējumiem ir autortiesības, bet tēlus varoņu izskatā (Pelēnu, Rūķi utt.) būtu dikti jauki izkrāsot, vēlreiz un vēlreiz izbaudot iespēju pārrunāt izrādi. Es noteikti gribētu nepalaist garām nākamo izrādi!"

  * * * * *
  Paulas Lea Luces zīmējumu skatīties, uzklikšķinot šeit (Rīgas skolēnu pils Bērnu kora "Rīga" studijas dalībniece, 3 gadi)
  * * * * *
Alekša  zīmējumu skatīties, uzklikšķinot šeit (Bērnu pirmsskolas attīstības centra "Čība" audzēknis, 5 gadi)
   * * * * *
  Matīsa zīmējumu skatīties, uzklikšķinot šeit (Bērnu pirmsskolas attīstības centra "Čība" audzēknis, 5 gadi)
  * * * * *
 Edvarda zīmējumu skatīties, uzklikšķinot šeit (Bērnu pirmsskolas attīstības centra "Čība" audzēknis, 5 gadi)
  * * * * *
 Simonas zīmējumu skatīties, uzklikšķinot šeit (Bērnu pirmsskolas attīstības centra "Čība" audzēknis, 5 gadi)


Uzmanību! Gaidām arī Jūsu atsauksmes par izrādi!

Sirsnīgs paldies visiem, kas nekautrējās mums - izrādes autorei Anitai Rezevskai un visai radošajai komandai atrakstīt! Saikne ar Jums - mūsu skatītājiem ir ļoti svarīga, tāpēc šajā - izrādes oficiālajā mājas lapā veidojam arī Jūsu atsūtīto atsauksmju sadaļu.

Mīļie bērni un vecāki - droši rakstiet, zīmējiet un sūtiet mums savus iespaidus un novēlējumus pēc izrādes noskatīšanās uz e-pastiem: momo@momogroup.lv vai izrādes autorei anita.rezevska@gmail.com , vai pa pastu VEF Kultūras pils bērnu vokālajam ansamblim "MOMO", Ropažu ielā 2, Rīgā, LV-1039. Apkoposim un darīsim tos visiem redzamus šajā mājas lapā!

 

CD noformējums:

 

PAR IZRĀDI

Mūzika un teksts: Anita Rezevska
Scenārijs un režija: Anita Rezevska, Valdis Pavlovskis, Dace Geidmane
Horeogrāfija: Anita Rezevska, Dace Geidmane
Scenogrāfija un tērpi:
Maija Sējāne-Īle, asistents Reinis Dzudzillo
Māksliniece: Margarita Stāraste
Reklāmas mākslinieciskais noformējums
: Aija Baumane
Pedagogi: Dagnija Kravale, Elīna Sēja

Organizē:
producentu grupa „MOMO group” un VEF kultūras pils

Muzikāla interaktīvā izrāde aizraujošā un interesantā veidā palīdz saprast labo domu un labo darbu nozīmi mūsu ikdienas dzīvē, kā arī atklāj Ziemassvētku burvību un fantastisko meža pasauli. Izrādi caurvij labo domu un labo darbu ideja, kas izrādes beigās saturiski izvirza priekšplānā izrādes morāli - savu slikto darbu atzīšana, nožēlošana un apņemšanās kļūt labākam ir mērķis, kas viegli sasniedzams katram bērnam. Tikai kļūstot labākiem, kopā domājot labas domas un darot labus darbus, ikdienā un svētkos spēj notikt brīnums.

Izrādes mērķis ir ieinteresēt bērnus aktīvi līdzdarboties, izmantojot skatuves darbību un muzikālā materiāla pieejamību tā, lai bērni jau skanošās dziesmas laikā viegli spētu uztvert un atkārtot piedziedājumu, interaktīvi iesaistoties ne vien izrādes darbībā, bet arī kopīgā dziedāšanā. Izrāde ir muzikālā meža pasaka, kas alegoriski atspoguļo mūsu - cilvēku dzīvi, kurā par galvenajiem varoņiem - simboliskajiem cilvēku prototipiem izvēlēti rūķu ģimenes un iemīļotu dzīvnieku tēli. Pasaka bērniem viegli uztveramā veidā caur dzīvnieku raksturiem, kā arī skatuves norisēm, parāda ikvienam pazīstamās darbības: palīdzēšanu citiem, eglītes meklēšanu, piparkūku cepšanu, cimdu adīšanu kā labus darbus.

Izrādes mērķauditorija ir pirmsskolas vecuma bērni no 3 gadu vecuma, skolnieki līdz 14 gadu vecumam. Mīļi aicināti uz izrādēm - bērnu vecāki, vecvecāki, radinieki un draugi, bērnu audzinātāji, skolotāji un aukles. Kā arī Latvijas Mūzikas skolu, Teātra studiju un Mākslas skolu audzēkņi un pedagogi, bērnu interešu izglītības iestādes. Gaidām Latvijas bērnu namu bērnus un bērnus ar īpašām vajadzībām.

Labdarība ir vārds, kas bieži vien raksturo Ziemassvētkus, jo tas ir žēlsirdības un labestības laiks. Tāpēc īpaši vēlamies uzsvērt labo darbu darīšanu arī klātienē, dodot iespēju apmeklēt dažas izrādes mūsu izvēlētu Bērnu namu bērniem bez maksas. Vienā no galvenajām lomām izrādē varēs redzēt dziedātāju Cash (Kaspars Markševics), kuram ir īpaša saikne ar Alsungas Bērnu namu, jo tajā pavadīti septiņi Kaspara dzīves gadi. Dziedātājs uzsver labdarības pozitīvo nozīmi un domā, ka bērni spēs novērtēt sirds siltumu un labās emocijas, ko sniegs muzikāla izrāde. Taču, protams, labi darbi un domas bērniem nepieciešami ne tikai Ziemassvētkos, bet visu laiku. Tā kā solista ikdienas gaitas paiet aktīvi koncertējot Bērnu namos, viņš piekritis būt par tādu kā komunikācijas tiltu starp izrādes veidotājiem un Bērnu nama bērniem.

Vēlreiz paldies

Projekta sponsoriem: 
tirdzniecības centrs "Mols", Rīgas domes Kultūras departaments, VEF Kultūras pils.

Atbalstītājiem:
Mūzikas izdevniecība "Musica Baltica" (www.musicabaltica.lv) , SIA "CB Trans" (www.cbtrans.lv), Bērnu izklaides un Pirmsskolas attīstības centrs "Čība" (www.ciba.lv), 
SIA "LUDO" (www.prataspeles.lv  vai www.ludo.lv), SIA "Poļa nams", Rotaļlietu veikals "Koka varde" (www.kokavarde.lv), Ķīpsalas peldbaseins (www.baseins.lv), SIA "Gandrs" poligrāfija  (www.gandrs.lvGrāmatu apgāds "Annele", Mūzikas izdevniecība "Upe TT" (www.upett.lv), Zemnieku saimniecība "Straumēni" (www.straumeni.lv), SIA "Tulpan" (www.mazulu-muzika.lv).

Informatīvajiem atbalstītājiem:

Uzziņu dienests "ZL Hotline" (www.zl.lv), raidījums "Māmiņu klubs" (www.maminuklubs.lv), Dāvanu portāls www.uzdavini.lv, portāls www.draugiem.lv, SIA "LUDO" (www.prataspeles.lv  vai www.ludo.lv), Mūzikas izdevniecība "Musica Baltica" (www.musicabaltica.lv), "Čili Pica" ( www.cili.lv ), bērnu apģērbu veikals "Māsiņas", rotaļlietu veikals "Koka varde" (www.kokavarde.lv), Ķīpsalas peldbaseins (www.baseins.lv).



 Izrādes pirmā afiša 2008. gadā